Σταματήστε τον αγωγό Keystone XL


Προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι:

Εμείς, οι πολίτες από όλο τον κόσμο, πήραμε θάρρος από τον Υπουργό Κέρι όταν δήλωσε πως η κλιματική αλλαγή είναι ίσως το πιο τρομακτικό όπλο μαζικής καταστροφής στον κόσμο και δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα παίξουν ηγετικό ρόλο στην αποτροπή της. Γι’αυτό τώρα σας καλούμε να δείξετε την ηγεσία που υποσχεθήκατε και να απορρίψετε την άδεια για την κατασκευή του αγωγού Keystone XL. Ο κόσμος σας καλεί να δράσετε — αυτό είναι ένα δημοψήφισμα για τον ηγετικό ρόλο που πρέπει να παίξετε στη σωτηρία του πλανήτη μας.

887,482 έχουν υπογράψει. Ας φτάσουμε 1,000,000

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να πάρει την πιο κρίσιμη, περιβαλλοντική απόφαση στην προεδρία του Ομπάμα — το αν θα εγκρίνει ένα κολοσσιαίο αγωγό ο οποίος θα μεταφέρει έως και 830.000 βαρέλια την ημέρα, του πιο βρώμικου πετρελαίου στον κόσμο, απ’τον Καναδά στις ΗΠΑ.
Αν εγκριθεί, ο αγωγός Keystone XL θα διοχετεύσει δισεκατομμύρια δολάρια στις τσέπες μιας χούφτας εταιρειών… αλλά και εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Γι’αυτό κι ο αγωγός έχει ονομαστεί “φιτίλι της μεγαλύτερης βόμβας διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη”. Στο παρελθόν, η αντίδραση των πολιτών κατάφερε να καθυστερήσει τη κατασκευή και την περασμένη βδομάδα, μια δικαστική απόφαση επέφερε σοβαρό πλήγμα στα σχέδια. Τώρα, αν δράσουμε άμεσα και συλλογικά, μπορούμε να σταματήσουμε την κατασκευή του αγωγού μια για πάντα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, αρμόδιος για τις σχέσεις της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο, έχει ανοίξει έναντελευταίο κύκλο δημόσιας διαβούλευσης ζητώντας τη γνώμη των πολιτών. Γνωρίζει καλά πως απ’αυτή την απόφαση θα κριθεί ο ρόλος των ΗΠΑ ως ηγετική δύναμη στον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Ας μετατρέψουμε λοιπόν αυτή τη διαβούλευση σε ένα πραγματικά παγκόσμιο δημοψήφισμα, κατακλύζοντάς τη με ένα εκατομμύριο φωνές από κάθε χώρα του κόσμου και καλώντας τον Κέρι να σταματήσει τον αγωγό Keystone και να δείξει την ηγεσία που οι ίδιοι λένε πως χρειάζεται για τη σωτηρία του πλανήτη. Έχουμε μόνο λίγες μέρες μέχρι να κλείσει – υπόγραψε τώρα!
Advertisements

Comment here....

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s