Ανθρώπινη Υπόθεση – Human Case


who_climate_change 

Η ιδέα για την δημιουργία αυτού του blog, ακολούθησε την απόφασή μου να καταπιαστώ και να ερευνήσω το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας μου ως δημοσιογράφος.
Η πληροφορία είναι δύναμη η οποία αποκτά την κορυφαία ποιότητά της όταν “μοιράζεται”, δηλαδή όταν δημοσιοποιείται και γίνεται διαθέσιμη σε όλους -ει δυνατόν.

Το θέμα/πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής απασχολεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων ως αντικείμενο επιστήμης, έρευνας ή επαγγελματικής ενασχόλησης. Ωστόσο η σημαντικότερη, η καίρια ίσως πτυχή, είναι η άμεση σύνδεση του προβλήματος με τις ζωές -κυριολεκτικά- εκατομμυρίων ανθρώπων.
Οποιοδήποτε ζήτημα τόσο παγκόσμιο, πανανθρώπινο και “γήινο”, δεν μπορεί να μένει σε πλαίσια μόνο επιστημονικά, μόνο πολιτικά, μόνο επιχειρηματικά, μόνο νομικά…
Είναι υπόθεση όλων μας, δηλαδή Ανθρώπινη Υπόθεση.

Μοιράζομαι λοιπόν το υλικό (πληροφορίες, δεδομένα, υποθέσεις, συμπεράσματα) που συγκέντρωσα για τις ανάγκες της εργασίας μου και τα οποία επεδίωξα να καταγράψω με όσο το δυνατόν απλούστερο τρόπο, γιατί η επιστήμη δεν δίνει όλα της τα οφέλη στον άνθρωπο αν δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από τον άνθρωπο.
Πρόθεσή μου είναι, καιρού -ή μάλλον χρόνου- επιτρέποντος, εκτός από τον κορμό της έρευνάς μου όπως την διαμόρφωσα, να εμπλουτίζω και να ενημερώνω το υλικό με νεώτερες πληροφορίες/δημοσιεύσεις.

Η επικοινωνία μας, τα σχόλια και τα μηνύματα με ερωτήσεις, διευκρινήσεις, απόψεις, πληροφορίες, θα αποτελέσει κινητήρια δύναμή μου και θα προσφέρει επιπλέον διάσταση στον χαρακτηρισμό Ανθρώπινη Υπόθεση.

Comment here....